0

CASHMERE DRAGEN IN DE LENTE? 3 REDENEN WAAROM..

Als we denken aan cashmere kledingstukken, associëren we dat vaak met koude dagen waarin we onszelf willen hullen in puur comfort en warmte. En ja, cashmere houdt je inderdaad warm. Maar wat veel mensen niet weten, is dat er niets zo geschikt is om het hele jaar door te dragen als cashmere. Wij leggen je niet alleen uit waarom je cashmere juist wél moet dragen op warmere dagen maar laten je ook zien hoe je met cashmere kledingstukken frisse lentelooks kunt creëren. Lees snel verder en ontdek deze nieuwe lentefavoriet!

DE 3 VOORDELEN VAN CASHMERE1. Goed isolatievermogen
De cashmere geit heeft te maken met extreme weersomstandigheden; van lange, extreem koude winters tot temperaturen boven de 40°C in de zomer. Om zich hiertegen te wapenen, heeft de cashmere geit een bijzonder goed isolerende vacht ontwikkeld. Het resultaat? Cashmere fungeert in de winter als een barrière tegen kou terwijl het in de zomer warmte juist tegenhoudt en zorgt voor verkoeling.
2. Ventilerend en vochtregulerend
Niet voor niets worden de meest luxe dekbedden gemaakt van cashmere. Vanwege de extra-fijne structuur van de haarvezels, heeft cashmere van nature een bijzonder ventilerend en vochtregulerend vermogen. Met name wanneer je snel last hebt van transpireren kan het dragen van een cashmere kledingstuk je redding zijn tijdens warmere dagen.

3. Superieure kleurintensiteit
De ultra-fijne cashmere vezels nemen – in tegenstelling tot vele andere wolsoorten – extreem goed kleurpigmenten op. Kledingstukken gemaakt van cashmere hebben daarom ook een bijzonder duurzame en stralende kleurintensiteit. Van pastel tot frisse en felle tinte, in cashmere komt iedere kleur tot zijn recht en laat dat nou net de basis zijn van onze favoriete lentelooks.
Cashmere combineren in de lente: hoe doe je dat?
Je weet nu dat cashmere – wat betreft eigenschappen – bijzonder geschikt is om te dragen op warmere dagen. Maar we kunnen ons voorstellen dat je bij het creëren van een frisse lentelook niet direct denkt aan een wollen trui. Het draait dan ook allemaal om balans. Kies voor lichte, neutrale tinten of ga voor felle kleurtinten en combineer cashmere items met zwierige chiffon stijlen om een interessant geheel te creëren. Laat je inspireren door onderstaande looks. 
Wil je weten hoe je cashmere het beste kunt behandelen? Lees dan hier ons blog over het reinigen van cashmere in 3 eenvoudige stappen. 

★★★★★ 9,5

Volg ons:
✓ Gratis verzenden vanaf €70,-
✓ Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
✓ Gratis retourneren met antwoordnummer
✓ Contact via e-mail, telefoon of chat
Neem contact op via


Admin Login